Eén bedrijf, 2 moderne vestigingen

Red Harvest in Middenmeer

Sinds 2009 zijn we gevestigd op het tuinbouwcentrum Agriport A7, in de kop van Noord-Holland. Hier zijn meerdere Westlandse tuinbouwondernemers neergestreken, aangetrokken door de mogelijkheden om grootschalig te kunnen produceren. Bovendien zijn de teeltcondities vergelijkbaar met die in het Westland. Verhuizen naar de Middenmeer bood ons de mogelijkheid een op en top modern bedrijf neer te zetten voor de teelt van tomaten. Kassen, installaties, energievoorziening: het bedrijf voldoet aan alle eisen om optimaal te produceren.

Vier afdelingen van 7,5 ha

Inmiddels is de vestiging gegroeid naar 30 ha bebouwde oppervlakte. Om de efficiency te garanderen, zijn telkens afdelingen van 7,5 ha gerealiseerd. Er ligt dan nog 25 ha braak ter uitbreiding. Alle vier de afdelingen zijn opgezet volgens hetzelfde moderne stramien: een Venlo-kas met 8 meter tralie, glasmaat 1,67 meter en een poothoogte van 6,85 meter.

De kassen zijn voorzien van hangende goten en een buisrailsysteem. Een noviteit in de nieuwe afdeling is de installatie van diffuus glas, een glas met aantoonbaar betere eigenschappen voor de tomatenteelt.

Er is een vestiging in De Lier, aan de Laan van Boekesteijn. De vestiging Laan van Boekesteijn (bouwjaar: 1998) is 5,8 ha groot. Op dit bedrijf staat een Venlo-kassen in 8 meter tralie-uitvoering. De administratie van Red Harvest is gevestigd op deze locatie.