Red Harvest

Telers die al 30 jaar de smaak van tomaten te pakken hebben

Red Harvest heeft vestigingen in De Lier en Middenmeer. In De Lier ligt de oorsprong van Red Harvest. In 2008 hebben we de stap gezet naar grootschalige uitbreiding in de kop van Noord-Holland. In totaal hebben we nu 21 hectare tomaten, met de mogelijkheid nog verder uit te breiden. In 2021 zijn we gestart met het telen van komkommers, in 2023 totaal 15 hectare. Een mooie en nieuwe uitdaging!

Jaarrond produceren via groeilicht. Alle afdelingen in Middenmeer zijn ingericht voor groeilicht (13.200 lux). Met totaal 30 ha belichte teelt kunnen afnemers jaarrond op ons rekenen.

Duurzaamheid

Om zelf elektriciteit op te wekken en CO2 te produceren, zijn we al vroeg overgestapt op WKK-installaties. In Middenmeer zijn we een stap verder gegaan door aardwarmte toe te passen met een cluster van bedrijven. Ook op andere manieren streven we naar een duurzame productie. Kassen zijn modern opgezet, met minimale energieverliezen. Drainwater kan worden gerecycled, zodat kostbare voedingsstoffen niet wegspoelen. Biologische gewasbescherming creëert voedselveilige omstandigheden voor onze tomaten en komkommers.

Afzet via Growers United

Red Harvest  is lid van Coöperatie Growers United U.A., die verantwoordelijk is voor de volledige verkoop en marketing van het product. Met 21 hectare tomaten en 15 hectare komkommers, zijn we voor afnemers een leverancier met een hoge leverbetrouwbaarheid. Bovendien kunnen we in het hoogseizoen grote volumes aanbieden. De tomaten en komkommers, geteeld bij Red Harvest worden grotendeels verpakt in verpakkingscentrum Growers United Maasdijk of De Lier. Via dit label is het product van Red Harvest terug te vinden in de handel. Onze tomaten en komkommers worden vooral afgenomen door retailers in Duitsland en Engeland.

Management

De management van het bedrijf is in handen van:

  • Jaap Noordam (algemeen directeur)
  • Leon Noordam (operationeel directeur)
  • Wilfred Barendse (coördinator facilitair en technische dienst)
  • Ronald Grootscholte (coördinator teelt en energie)
  • Tom Noordam (coördinator arbeid)

Het team van vaste medewerkers wordt aangevuld door de inzet van verschillende uitzendbureaus.

Certificeringen. Red Harvest streeft naar de hoogste kwaliteit. Daarom zijn we gecertificeerd volgens de belangrijkste normeringen in de tuinbouw: On the Way to PlanetProof, Global-GAP en Grasp.