Areaal Prominent breidt uit met 53 hectare

Tomatenkwekerij Red Harvest en Tuinbouwbedrijf J.A.M. van Marrewijk zijn per 1 januari 2017 lid van telersvereniging Prominent. Door de toetreding van deze twee nieuwe leden komt het totale areaal voor Prominent op ruim 350 ha. Deze bundeling van activiteiten betekent voor Prominent een toename in het afzetvolume van 17% en een forse uitbreiding van de verpakkings- en sorteeractiviteiten.

Tomatenkwekerij Red Harvest heeft twee teeltlocaties in het Westland en een in Noord-Holland. Op een gezamenlijke teeltoppervlakte van 41 ha., waarvan 15 ha. belicht, wordt een breed assortiment smaaktomaten geteeld. In Dinteloord teelt Jan van Marrewijk op 12,5 ha., waarvan 5,5 ha. belicht, tros- en vleestomaten, hij is een specialist in dit laatste segment. Beide telers hadden al een zeer nauwe samenwerking middels hun verpakkingsbedrijf Pack & Co en verkooporganisatie The Tomato Company in Maasland. De verkoop en marketing van de nieuwe leden, zal vanaf 1 januari verlopen via DOOR Partners B.V., de verkoopdochter van coöperatie DOOR U.A.

Terugkeer naar Prominent
Jaap Noordam keert door zijn lidmaatschap weer terug op het oude nest. Van 1996 tot 2007 was hij ook al lid van Prominent. Als redenen om weer terug te gaan naar Prominent noemt Jaap: “Als onderdeel van het grotere geheel, heb je een betere marktpositie wat ons ten goede komt. Daarnaast vindt er door de komst van onze bedrijven een verbreding van het assortiment plaats, wat voor Prominent weer van belang is. We spreken hier dus van een win - win situatie.”

Toekomst
Door toetreding van deze leden betekent een uitbreiding van het assortiment met tros-, losse en vleestomaten, alsmede een krachtenbundeling in de markt en kostenbeheersing van de sorteer- en verpakkingsactiviteiten. Zowel Prominent als Red Harvest en Van Marrewijk voorzien een grootse efficiencyslag door de samenvoeging en zien de samenwerking vol vertrouwen tegemoet.

Meer informatie?
De verkoop en marketing van Tomatenkwekerij Red Harvest en Tuinbouwbedrijf J.A.M. van Marrewijk verlopen via DOOR Partners B.V., de verkoopdochter van coöperatie DOOR U.A.
Meer informatie over de telers en Prominent is te vinden op www.redharvest.nl, www.janvanmarrewijk.com en www.prominent-tomatoes.nl.

Terug naar overzicht